Her får lærlingene stor tillit

MYE FRIHET: Lærlingene Erik Sander Larsen (til venstre) og Audun Markeng (til høyre) har det veldig bra hos Arve Hagen AS. – Vi gir lærlingene mye tillit i form av egen bil og stor grad av frihet. Enkelt og greit fordi vi ønsker at de tidlig skal ta egne beslutninger å utvikle selvstendighet og effektivitet, sier daglig leder, Jo Finborud (i midten). Begge foto: VVSUng

Rørlærlingene hos Arve Hagen AS får egen bil, stor grad av frihet – og er med i bonusordningen på lik linje med fast ansatte. Men det stilles tøffe krav.

– Vi i bransjen er pliktige til å gjøre det vi kan for å fremme lærlinger til faget. Opplæringskontoret for Rørfag i Hedmark/Oppland gjør en kjempejobb, og vi har et veldig godt samarbeid med de lokale skolene, sier daglig leder og lærlingeansvarlig hos Arve Hagen AS, Jo Finborud (51) til VVSUng.

Hagen Holding AS, som består av rørfirmaene Arve Hagen AS i Brumunddal og Ramsøy AS på Lillehammer, er en del av NRA (Norsk Rørallianse), og har i dag 70 ansatte og omsatte i fjor for ca. 140 mill. kr.

Lokale ansatte
Her er rekruttering og satsing på lokale ansatte en del av strategien. I dag har de 10 lærlinger og 4 utplasseringselever fra Vg1 og Vg2.
– Det bor mange mennesker i mjøsregionen hvor vi opererer. Noen av disse er dyktige håndverkere som heldigvis ender opp hos oss, sier Finborud smilende.

Vi sitter på møterommet hos Arve Hagen i Brumunddal sentrum. På andre siden av bordet for sjefen sitter lærlingene Erik Sander Larsen (20) og Audun Markeng (19). Begge var utplassert hos Arve Hagen før de startet i læra.

Erik Sander skal ta svenneprøven i mars, og skal til snart avtjene verneplikten i garden.
– Vi er blitt enige om at jeg kommer tilbake når jeg er ferdig i Oslo. Jeg har det veldig bra her og er takknemlig for at jeg har fått muligheten. Her blir du tidlig kastet ut i det og du får mye tillit. Det er også et veldig godt arbeidsmiljø, sier han.

Han får bekreftede nikk fra lærlingekollegaen.
– Det var broren min som er tømrer som tipset meg om å ta kontakt med Jo. Det har jeg aldri angret på, sier Audun.

Saken fortsetter under bildet:

STORTRIVES: Erik Sander Larsen og Audun Markeng har begge vært utplassert hos Arve Hagen før de startet som lærling. – Her blir du tidlig kastet ut i det og du får mye tillit. Det er også et veldig godt arbeidsmiljø, skryter Erik Sander Larsen (til venstre).

Må levere
Hos Arve Hagen blir lærlingene involvert i driften fra første dag. Og her gjøres ingen forskjell på om du er lærling, sjef eller rørlegger når 20 prosent av overskuddet fordeles årlig.
– Skal du få frem flinke rørleggere, krever det at bedriften gjør en skikkelig innsats. Det er ingenting som går av seg selv. Vi har vært med i NRA i tre år, og har stor glede av de fordelene det gir med gode innkjøpsavtaler og opplæring gjennom NRA-skolen, sier Finborud.
Han tar en slurk kaffe. Finborud har mye på hjertet.

– Under praksisperioden, mens elevene fortsatt går på skolen, får begge parter mulighet til å bli kjent med hverandre. Vi ser tidlig om personen har det vi er ute etter, og vi har hatt flere som underveis har funnet ut at dette ikke var noe de ønsket å satse videre på. Hos Arve Hagen er det store utviklingsmuligheter for de som virkelig vil. Vi trenger rekruttering til rørfaget, og stadig flere «kompliserte» rørleggere som også har teknisk forståelse utover det «å skru». Verden er i utvikling, og det gjelder også rørfaget. Vi må være på ballen.

– Vi gir lærlingene mye tillit i form av egen bil og stor grad av frihet. Enkelt og greit fordi vi ønsker at de tidlig skal ta egne beslutninger å utvikle selvstendighet og effektivitet. Men dette gjør at det også stilles tøffe krav. Ikke bare faglig, men også menneskelig. De som skal jobbe her må kommunisere godt meg kollegaer og kundene. Også må de være flinke og interesserte i faget. Sutrekopper får ikke jobb hos oss.

Lærlingene Erik Sander og Audun angrer ikke på at de ønsker å bli rørlegger.
– Det er et variert og spennende yrke. Helt topp! smiler de to.

DEL