Tommy Rafaelsen kjørte 150 mil for lærlingeplass

KLINTE TIL: Rørlærling Tommy Rafaelsen flyttet fra Stavanger til Bodø for å fullføre læretiden i rørfaget. Han stortrives hos rørgiganten Nilsson. – Jeg har aldri angret på at jeg reiste hit. Her er det alle tiders, smiler han. Alle foto: VVS Ung.

– Det er en enestående solskinnshistorie. Vi fikk gode tilbakemeldinger på Tommy fra dag én – og vi er glade for å ha ham med på laget, sier lærlingeansvarlig og prosjektleder i Bodø-bedriften, Nilsson AS, Ørjan Edvardsen (44) til VVS Ung.


Sendte 40 søknader

Rørlærlingen Tommy Rafaelsen var luta lei permitteringer i Stavanger-bedriften hvor han var ansatt. Da han fikk permitteringsvarslet for annen gang på kort tid, tok han grep.
– Under permitteringsperioden var jeg på besøk på hytta til besteforeldrene mine i Bodø. Siden jeg er veldig glad i jakt og fiske – brukte jeg ikke lang tid på å bestemme meg for å prøve lykken i Bodø. Jeg sendte 40 søknader, og allerede dagen etter ringte daglig leder Kåre Lund, forteller han.

19-åringen fikk 1000 kroner i bensinpenger fra faren, pakket bilen i oljebyen og satte kurs for Bodø. Her har han vært siden 29. august.

– Lærlingetiden er utsatt i seks måneder på grunn av permitteringene hos min tidligere arbeidsgiver, og jeg orket ikke lenger være i en så usikker situasjon. Jeg ønsket mest av alt å komme raskt tilbake i jobb og fullføre utdannelsen. Jeg er veldig takknemlig for måten Nilsson har tatt imot meg på. Jeg stortrives i bedriften og byen – og angrer ikke på at jeg reiste hit, sier han.

FÅR SKRYT: Lærlingeansvarlig hos Nilsson, Ørjan Edvardsen (til venstre), kaller Tommys handling som en solskinnshistorie. – Vi er glade for å ha ham med på laget, sier Ørjan, og tar et godt tak rundt Tommy Rafaelsen.
FÅR SKRYT: Lærlingeansvarlig hos Nilsson, Ørjan Edvardsen (til venstre), kaller Tommys handling som en solskinnshistorie. – Vi er glade for å ha ham med på laget, sier Ørjan, og tar et godt tak rundt Tommy Rafaelsen.

Tar jobben seriøst
VVS Ung møter den blide 19-åringen hos rørgiganten i Bodø. Praten går løst mens vi nyter en kopp kaffe.

– Jeg har lært utrolig mye på den korte tiden jeg har vært her. Jeg får tildelt varierte oppgaver og det er tett oppfølging. Hvis det er noe jeg ikke forstår, så spør jeg. Det er den beste måten å lære på, smiler han.

Ørjan Edvardsen har vært lærlingeansvarlig siden 2010. I dag har Nilsson ni lærlinger.
– Det er imponerende det Tommy har gjort og jeg håper han blir værende hos oss. Det vil alltid være plass til de med den rette innstillingen, sier 44-åringen.

Tommy bor i kollektiv like utenfor byen. Han gleder seg til å gå på jobb hver dag.

– Det var litt tilfeldig at jeg valgte å bli rørlegger. Jeg er ikke spesielt praktisk anlagt, men rørleggeryrket virket spennende og det er morsomt å se hvor mye en får til. Jeg tar jobben min seriøst – og gleder meg til jeg blir ferdig med utdannelsen. På sikt ønsker jeg å bli VVS-ingeniør, men først skal jeg jobbe noen år.

Smiler Tommy Rafaelsen.

DEL