Betal parkeringen med mobilen, som også finner nærmeste P-plass

EasyPark har tilgang på algoritmer som viser sannsynligheten for tilgjengelige parkeringsplasser i nærheten av der du skal.

Kjører du bil, privat eller i forbindelse med jobben? Kjører du der det skal betales for parkering? Da er det sannsynlig at du kan få en ekstra regning under vindusviskeren fordi parkeringstiden går ut før du er tilbake i bilden. Og sant er at du i snitt betaler 23 kroner i snitt for mye ved hver parkering, for å være sikker.

Stian André Holst, daglig leder i EasyPark, sier at fra januar til september i år har det vært en økning i antall mobilbetalte transaksjoner for parkering på hele 49 prosent. Han tror det vil blir mer og mer vanlig å bruke mobilen til å betale for parkeringen i årene som kommer. En app er da saken.

– Mobilbetalt parkering, eller mobilbetaling generelt, er noe som vil fortsette å vokse. Økningen i antall transaksjoner skyldes at stadig flere laster ned appen, men også at eksisterende kunder benytter tjenesten mer hyppig, sier han.

For Europa generelt viser EasyPark sine tall en vekst på hele 67 prosent. Stian André Holst sier EasyPark er en del av en generell samfunnstrend der såkalt ”disruptiv” teknologi endrer mønsteret vi forbrukere har opparbeidet oss over tid.

   – EasyPark endrer noe så grunnleggende som våre parkeringsvaner. Ved å ta i bruk allerede eksisterende teknologi har EasyPark forenklet bilistenes hverdag. Enkelt forklart er EasyPark en teknologiaktør som står mellom parkeringsselskapene og bilistene ved å forenkle og formidle, sier han.

Fra å være en betalingsformidler er EasyPark i dag en tjeneste som gir kundene merverdi utover det å bare betale. For eksempel kjøpte EasyPark tidligere i år opp selskapet Parko, noe som i praksis betyr at EasyPark har tilgang på algoritmer som viser sannsynligheten for tilgjengelige parkeringsplasser i nærheten av der du skal.

– I tillegg til det strategisk viktige oppkjøpet av Parko har vi med våre samarbeidspartnere utviklet teknologi som i sanntid viser deg oversikt over ledige parkeringsplasser. Noe som er rullet ut i Bærum kommune som det første stedet i Europa, sier Stian André Holst.

   – Undersøkelser viser at opptil 30 prosent av trafikkrelaterte utslipp i byer kan spores tilbake til biler som kjører rundt og leter etter ledig parkeringsplass. Ved å vise bilistene hvor det er ledige parkeringsplasser, er vi indirekte med på å redusere de trafikkrelaterte utslippene, legger han til.

Med EasyPark starter du enkelt parkeringen fra telefonen idet du parkerer, og den avsluttes i det du setter deg i bilen igjen. Parkeringen kan forlenges fra der du måtte befinne deg, og overbetaling unngås.

– En feltundersøkelse EasyPark gjennomførte, viste at det er vanlig å overbetale med så mye som 20 prosent. I snitt betaler vi 23 kroner for parkeringstid vi ikke har behov for. Med EasyPark er dette problemet historie da parkeringen avsluttes idet du setter deg i bilen, avslutter Stian André Holst.

DEL