Fra butikksjef til rørlegger

Rørleggerlærling Stian Dygg valgte røryrket etter mange år som bilmekaniker og sportsbransjen. 31-åringen stortrives blant gode kolleger hos Oras. – Oras var den eneste bedriften jeg tok kontakt med, sier han blide Oslo-gutten.

Stian Bygg (31) er utdannet bilmekaniker, og har jobbet en årrekke i sportsbransjen. Nå er han rørlærling hos Oras.

Jeg har ikke angret en dag på at jeg valgte røryrket. Da jeg var 15 år gammel sto valget mellom å bli bilmekaniker eller rørlegger. Den gangen hadde jeg mest interesse for bil, og valgte «mekken». Nå har jeg endelig funnet det jeg ønsker å jobbe med, sier Stian Dygg til VVSUng.

Stor overgang

Torshov-gutten er et eneste stort smil der han sitter tilbakelent på benken utenfor Oras sitt hovedkontor på Hasle i hovedstaden.

31-åringen, som er bosatt på Lørenskog, startet som lærling hos rørgiganten i august for to år siden. Teoridelen er han ferdig med. Og i januar 2018 er han ferdig med læretiden.

Oras var den eneste bedriften jeg tok kontakt med. Jeg har kompiser som er rørleggere og de anbefalte Oras. Her satser de på lærlinger, og selv om du «bare» er læregutt blir du sett og hørt. Og de legger til rette for deg. Det er et flott sted å være, sier han.

Stian har en variert arbeidsbakgrunn. I tillegg til noen år som bilmekaniker, har han jobbet som sykkelmekaniker og selger. Han har også gått ett år på idrettsskole. Den siste jobben var som salgsleder på ski- og sykkelavdelingen på XXL Alnabru i Oslo. Her tar han fortsatt noen vakter når det passer.

Det var spennende og givende i XXL, men mye ansvar og jobb. Det har vært en stor overgang å gå fra å være salgsleder til langt mer fysisk arbeid. Men jeg stortrives og har funnet meg til rette i en bedrift med så mange hyggelige kolleger.

Variert arbeidsdag

Han fant tidlig ut at i rørfaget må man tidlig opp om morgenen…

Hva er det beste med rørfaget?

Den store variasjonen. Hver dag er det nye utfordringer.

og det verste?

Ikke noe jeg kommer på.

Han myser mot den stekende høstsola.

Mestringsfølelsen jeg opplever ved at det ikke lekker etter at jeg har montert og skrudd på vannet er fantastisk. På prosjekt kan det av og til være ganske stressende, men Oras har baser som er flinke med mennesker. Ord og uttrykk har vært en utfordring, men det har gått seg til.

Stian elsker fart og moro. Og trives aller best når han han kan gi full gass på BMX-sykkel om sommeren og offpiste på ski vinterstid.

De siste årene har jeg sammen med gode venner reist på topptur til alpene. Den høyeste toppen jeg har besteget ligger rundt 3800 meter over havet. Det var litt av en tur ned, sier Stian Dygg.

DEL