Satser på fadderordning for lærlingene

STORTRIVES: 20 år gamle Emil Skaug fra Skiptvet ønsket seg til Askim & Mysen Rør. Unggutten har det som plommen i egget. – Jeg får mye ansvar og det er flott arbeidsmiljø, skryter han. Foto: VVSUng

Hos Askim & Mysen Rør AS har to faddere fått i oppgave å følge opp lærlingene etter arbeidstid.

– Satsing på lærlinger er utrolig viktig for faget og framtiden – og det skal vi fortsette å ha fokus på. Jeg er veldig glad for alle vi får inn og som finner seg til rette i firmaet, sier daglig leder i Askim & Mysen Rør AS, Tollef Berger (52) til VVSUng.

Rørfirmaet med 125 ansatte har i dag 11 lærlinger, hvorav en på ventilasjon. I tillegg har de også en voksenlærling på rør.

Trenger rekruttering
Berger har stor tro på den nye satsingen med faddere.

– Det er to i firmaet som har fått ansvaret for denne ordningen. Fadderne skal sørge for å følge opp lærlingene tettere også etter arbeidstid – og de vil være tilgjengelig for spørsmål når som helst. Dette er et prøveprosjekt, men jeg ser ingen grunn til at ikke dette skal bli gjeldende.

I år har firmaet tatt inn fire nye lærlinger på rør.

– Rørfaget har vært under stor utvikling, og det er etter hvert blitt et teknisk fag. Vi har for eksempel mange rørlegger som kun jobber i BIM. Vi trenger sårt rekruttering. Bransjen og myndighetene må bli flinkere til å markedsføre rørleggerfaget.

– Vi er opptatt av at lærlingene skal lære seg hele faget; fra storprosjekt til service – og at de i løpet av læretiden er innom fire-fem områder. Underveis har vi samtaler, og ser om de passer inn. Vi har plass til alle og plasserer lærlingene innen fagområdet de trives best, sier Tollef.

– Askim & Mysen Rør driver veldig god opplæring, og det er flott at de viser så stort engasjement, sier formidlingsansvarlig i Østfold fylkeskommune, Hans-Einar Rustøy Hansen.

Hektet på varmeanlegg
En av dem som har fått lærlingeplass hos Askim & Mysen Rør er 20 år gamle Emil Skaug fra Skiptvet. Han er ferdig på skolen til nyttår.

– Broren min jobber også i firmaet, så det var naturligvis hit jeg ønsket meg. Det er et veldig godt arbeidsmiljø her, og jeg får tildelt varierte arbeidsoppgaver. Jeg blir tatt godt vare på det. Det er ingen fare, smiler unggutten.

– Vi tar inn lærlingene to dager i uken i starten for å bli bedre kjent og prøve dem ut. De aller fleste får tilbud om lærlingeplass, men det finnes selvfølgelig noen unntak. Vi kjører gjennomgang underveis og evaluerer. Kommunikasjon er viktig. Emil kastet vi ut i det med en gang og han tok tidlig ansvar. Vi så at han var typen til det, sier HR- og personalsjef i Askim & Mysen Rør, Stian Hansen.

Emil stortrives i faget.

– Det er mye spennende å gjøre. Jeg er blitt ganske hektet på varmeanlegg. Det fine er at jeg får lov til å utfolde meg, sier han.

DEL