Lærlingene fullroser måten de blir tatt vare på

Disse rørlærlingene er storfornøyde med tilliten og ansvaret de får hos rørfirmaet Bjørn Gregersen AS i Horten. Fra venstre Ali Hussini, Finn Terje Haugen, Allen Patros og Pål Marius Aarra. Foto: VVSUng

Bjørn Gregersen AS i Horten satser på lærlingene. Rørfirmaet  i Horten har fire rørlærlinger. Alle fullroser måten de blir tatt vare på.

– Faren min er rørlegger, og har tidligere jobbet i firmaet. Jeg fikk beskjed om at det var hit jeg måtte dra. Og det stemmer det han har fortalt; Bjørn Gregersen er et flott sted å være, skryter 17 år gamle Finn Terje Haugen.

Trenger påfyll
VVSUng møter Haugen og tre andre lærlinger hos Bjørn Gregersen i Horten sentrum. Firmaet, som fyller 50 år i januar neste år, har alltid satset på lærlinger.

Det skal de fortsette med, ifølge daglig leder Espen Eriksen.

– Jeg er veldig glad for at vi har disse gutta. Flere av de 28 rørleggerne vi har i firmaet begynner å dra på årene. Vi trenger påfyll – og ungt, friskt blod er midt i blinken. Vi tar inn lærlinger hvert år, og har de her en stund for å se om de glir godt inn. Det fungerer godt med de aller fleste, smiler Eriksen.

50-åringen er utdannet rørlegger, og ble nylig ansatt som daglig leder. Bjørn Gregersen er deleid av O.B. Terjesen AS i Tønsberg. Firmaene utveksler lærlinger.

– Det er flott at vi kan gjøre det på den måten. Vi er to firmaer som er godt kjent i distriktet, men det er veldig gledelig å høre at de ønsker å komme til oss. Det setter vi stor pris på, sier han.

Får mye tillit
23 år gamle Ali Hussini var ikke i tvil om hva han ville bli.

– Rørlegger, så klart! smiler han.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med hendene. Rørleggeryrket er variert og spennende. Jeg stortrives og blir godt tatt vare på, legger han til.

Allen Patros (28) spiller fotball på det lokale 2.divisjonslaget FK Ørn-Horten. Han har 2 ½ år igjen av læretiden.

– Jeg gikk toppidrett fotball på videregående, og har drevet med mye forskjellig. Men nå har jeg funnet det jeg har lyst til å drive med. Jeg gleder meg til å reise på jobb, sier han.

Bergenseren Pål Marius Aarra (23) gikk Vg1 og Vg2 for å bli bilmekaniker. Men ombestemte seg.

– Jeg blir godt tatt vare på, får tillit og blir tildelt varierte arbeidsoppgaver. Det er også lov å gjøre feil, sier han.

DEL